Schieten! - Reisverslag uit Suez, Egypte van Thijs Mourik - WaarBenJij.nu Schieten! - Reisverslag uit Suez, Egypte van Thijs Mourik - WaarBenJij.nu

Schieten!

Door: Ikzelf

Blijf op de hoogte en volg Thijs

19 Mei 2013 | Egypte, Suez

Zo, we varen op de Rode Zee!

Na vertrek uit Gibraltar hebben we twee mariniers in Malta opgehaald. Zij kwamen voor de rest uit om ‘kwartier te maken’. Dit hield in dat ze de inventariseerde wat er allemaal aan boord was gekomen, en zaken als communicatie middelen alvast op stelde.

Vrijdag zijn we bij Port Said, de noord kant voor het Suez Kanaal, ten anker gegaan. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn we toen begonnen aan de Suez passage. Same as before.. Grote zandbak, loodsen die bij alles wat ze zeggen een soort van schreeuwen, en lines man die de nodige souvenirs verkopen. Dit keer was dat wel handig, want ik heb een simpel nieuw horloge gekocht en een zaklampje. Eind van de middag kwamen we toen het kanaal uit. Daar zijn de overige mariniers aan boord gekomen. Wel weer leuk wat nieuwe mensen te zien. Het is nu een gezellige drukte aan boord.

Vandaag zijn de mariniers gelijk druk aan het werk gezet, en wel met het testen van de wapens! En wij als bemanning mochten mee kijken! Heel bijzonder om al die schoten gelost te zien worden. Na een tijd kijken kregen we uitleg over hoe een pistool in elkaar zit en daarna mochten we zelf ook 3 schoten lossen! Wat een kracht zeg! Later moesten de machine geweren ook nog getest worden. En ook deze mochten we zelf ook proberen! Plat op dek liggen, geweer tegen je schouder en op het water richten! Wat een kracht zit daar in zeg! Hel bijzondere ervaring om een keer geschoten te hebben!

De komende vier weken ben ik weer op de brug/aan dek aan het werk. Waarschijnlijk zal ik meehelpen met de nodige anti piracy voorbereidingen. Hoe en wat er allemaal aan boord is om de piraten van boord te houden, blijft voorlopig geheim. Stel je voor dat een Somalier dit verhaal ineens leest……

Met de mariniers aan boord en alle voorbereidingen ga ik zeer gerust de High Risk Area tegemoet. Daarnaast is het ook al een aardige tijd geleden sinds de laaste piraten aanval in de Golf van Aden.

Verder is het bijzonder om te zien hoe groot temperatuur verschil er is tussen de middellandse zee kant van het Suez Kanaal en de Rode Zee kant van het kanaal.. Het is hier gewoon weer verschrikkelijk warm en dat zal de komende dagen nog wel erger worden.. Geukkig is er dan lekker koude airco binnen.. :)

Groeten, Thijs

• 23 Mei 2013 - 15:25

Suzan Vd Hek:

Zo Thijs,

Wat een verhalen allemaal. Ik moest even bijlezen, want daar had ik tussendoor geen tijd voor.

Wees maar blij met die zon, want hier in Nederland is het absoluut geen lekker weer. Nou ja, het komt en gaat. Maar goed. Gaaf hoor, wat je daar allemaal doet (en leert). Lijkt me leuk om dat schieten te zien en het te mogen proberen. Ik denk dat ik van de kracht van die dingen zo naar achteren geblazen zou worden, haha, maar goed... Leuk speelgoed voor een dagje :)
    Ben je nou nog lang weg? Lijkt me wel leuk om je foto's een keer te zien.

Groetjes, Suzan

• 12 Juni 2013 - 20:04

Daan :

Hey Thijs, wauw, klinkt gaaf, veel plezier nog op je stage!

Groeten, Daan