Stukjes slapen
Door: Thijs
Blijf op de hoogte en volg Thijs
11 Augustus 2011 | Egypte, Caïro
Het is erg leuk om op de brug te staan op momenten als het binnen lopen van een haven/ankerplaats of dus het Suez Kanaal. Probleem is wel dat je dag ritme helemaal weg is. Ik had namelijk woensdag m’n laatste wacht van 1600-2000 gelopen, toen kunnen slapen en van 0000-0200 op de brug mee gekeken bij het ten anker gaan, vervolgens mee kijken bij het binnen varen van het kanaal van 0600-0730, om vervolgens bij het meer weer te komen kijken, van 0900-1100 en dan om kwart over 12 weer lunch. Nu even aan m’n taken boek gewerkt en straks weer van 1600-2000 gewone wacht lopen, waarbij we als het goed is het Suez Kanaal weer uit zijn. Het blijft wel allemaal heel interessant om te zien!
Grt, Thijs
PS, ene kant van het kanaal hebben we woestijn, aan de andere kant af ten toe een dropje wat dan weer heel groen is.
Pps, net terug van wacht, we zitten op de middellandse zee en de komende 52 uur komt er geen koers verandering aan…