Weinig nieuws
Door: Thijs
Blijf op de hoogte en volg Thijs
17 September 2014 | Singapore, Singapore
Afgelopen weekend zijn we van de ankerplek buiten weer terug naar Singapore gevaren. Als we buiten ten anker liggen kunnen we namelijk geen vers (drink)water maken. Zondagochtend zijn we dus weer door Singapore Straight gevaren naar de Eastern Boarding Ground Alfa. Direct bij aankomst was er een bunkerbootje met vers water langszij. Ideaal zo snel! ‘s Svonds zijn we met een ploegje gezellig de wal op geweest.
Dinsdag was de dag van vertrek. Ik begon om 10 uur, aangezien ik die nacht er voor van 22u ‘s avonds tot 4 uur ‘s nachts wacht gelopen had, zodat de tweede stuurman ook nog een dagje de wal op kon. De loods was ook voor 10 uur afgesproken, en die was er ook rond die tijd. Weer vertrek dus in mijn wacht! Erg leuk om weer een stuk door Singapore Straight gevaren te hebben.
‘s Middags zijn ze na mijn wacht weer ten anker gegaan. ’s Avonds bleek dat we op 11.6M van een vuurtoren aflagen, waar we eigenlijk 12M van af moesten blijven liggen. ’s Avonds net voor 20u kwam er ineens een bootje langs om te vertellen dat we echt direct weg moesten en niet tot de volgende ochtend konden wacht. Weer precies in mijn wacht dus anker op gegaan, leuk stukje over het ankergebied rondgevaren en toen weer ten anker gegaan. Al met al dus aardig wat mogen manoeuvreren!
Vanaf nu zullen we weer zo’n 2.5 week ten anker blijven liggen hier, tot het drinkwater op is. Dan gaan we weer terug naar Singapore voor water, en tegen die tijd krijgen we ook al wat project equipment voor het project in Vietnam aan boord. Het plan is om dan rond 12-14 oktober naar Vietnam te varen.
Groeten, Thijs